Een Scoutinggroep bestaat gewoonlijk uit een spel-eenheid voor iedere leeftijdsgroep, zodat de kinderen binnen de eigen groep overgaan van het ene onderdeel naar het volgende. Bij scoutinggroep JJB zijn alle leeftijdsgroepen aanwezig.


Insigne BeversBevers

Bevers leren iedere week iets nieuws! Samen met vriendjes en vriendinnetjes beleven de kinderen van 5 tot 7 jaar iedere week de leukste en spannendste avonturen in het fantasiedorp Hotsjietonia. Dit doen ze samen met de dorpsbewoners Professor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker, Sterre en Steven Stroom, Stuiter,  Keet en Fleur Kleur en Noa.

Zie de pagina van de Bevers voor meer informatie.

 


Welpen InsigneWelpen

Iedere week leren Welpen bij Scouting allerlei nieuwe dingen! Door het doen van uitdagende en scoutproof activiteiten, ontwikkelen meiden en jongens van 7 tot 11 jaar zich steeds verder. Bij de Welpen gaan de meisjes en jongens met Hathi en Jacala de jungle in, waar ze Ikki, Rikki, Mang en alle andere dieren tegenkomen. In de Jungle beleven ze spannende avonturen.

Zie de pagina van de drie Welpengroepen voor meer informatie.

 

 

Insigne Scouts

Scouts

Scouts zijn kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. Samenwerking, buitenleven, creativiteit, spanning en avontuur zijn een aantal woorden die de aspecten van de Scouts weergeven. Van Scouts wordt verwacht dat ze voor een deel zelfstandig kunnen werken, maar nog belangrijker is de samenwerking met de andere leden.
Zie de pagina van de twee Scoutsgroepen voor meer informatie.

 

 


Insigne Explorers

Explorers

Wilde ideeën? Grootse plannen? Verbrogen talenten? Bij de Explorers kan je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 15 en 18 jaar kan Explorer worden. Bij de Explorers maak en organiseer je je eigen programma's, waardoor je leert om te gaan met verantwoordelijkheden en zelfstandig te worden.

Zie de pagina van de Explorers voor meer informatie.

 

 

Insigne Stam

Stam (Boom)

Ben je 18 jaar en te oud voor de Explorers, dan kun je bij de Boom. Dit is een groep jongens en meiden die elke week bij elkaar komen om een activiteit te doen of om gewoon gezellig te kletsen met elkaar onder het genot van een hapje en drankje. De leden van de Boom zijn meestal ook allemaal leiding van een speltak.

Zie de pagina van de Boom voor meer informatie.