GroepsfotoExploExplorers (14 - 18 jaar)
Ben jij tussen de 14 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan Explorer! De Explorers organiseren hun eigen activiteiten waarbij plezier en uitdaging voorop staan.
De jongeren van 14 tot en met 18 jaar organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. Zelfs buitenlandse reizen kunnen deel uitmaken van het afwisselende programma.


Zelf bepalen wat je gaat doen
Een 24 uurstocht, primitief koken, pionieren, bosspelen, videonight en een LAN Party, zo maar een greep uit de vele activiteiten die de Explorers voor zichzelf organiseren. De begeleiding helpt bij het uitvoeren van de plannen en stuurt soms een beetje bij.


Geen leiding, maar begeleiding
Bij de Explorers heet de leiding ineens geen leiding meer, maar begeleiding. Van de begeleiders mogen de Explorers best wat verwachten, maar niet dat ze de Explorers bezig houden met voorgekookte programma's. Ze kunnen wel verwachten dat ze ondersteunen bij het maken van programma's, het voorbereiden van kampen en het regelen van financiële acties.

 

 


Weekenden en zomerkamp
Net zoals alle andere speltakken, gaan ook de Explorers op kamp. Door het jaar heen zijn er een aantal grensverleggende weekendkampen en in de zomervakantie is er het zomerkamp. De Explorers kiezen er eigenlijk altijd voor om naar het buitenland te gaan. Tijdens het zomerkamp ondernemen ze vaak grotere activiteiten zoals bijvoorbeeld mountainbiken, klimmen of en een kanotocht. Natuurlijk kost dit alles dan ook meer dan een kamp van bijvoorbeeld de Scouts. De ouderbijdrage is dan ook niet voldoende om dit te kunnen bekostigen. Om het geld wat nodig is voor het zomerkamp toch bij elkaar te krijgen, doen de Explorers door het jaar heen financiële acties om het extra geld zelf bij elkaar te sparen. Denk hierbij aan ondersteuning bij de Midwinter Marathon en de Apeldoornse Avondvierdaagse.


Waar en wanneer dan?
De Explorers komen elke zaterdag van 14:00 tot 16:00 uur bij elkaar. Het kan zo zijn dat de Explorers een programma hebben bedacht waarbij ze op een ander moment of op een andere locatie bij elkaar komen. Je leest het al, alles kan!