Wie zijn de Scouts?

IMG 3614 kopie

Ben jij een jongen of meisje tussen de 10 en 15 jaar oud en lijkt het je leuk om samen met andere Scouts van dezelfde leeftijd nieuwe dingen te leren? En lijkt het je leuk om het geleerde dan weer aan nieuwe leden te leren? Dan is Scoutinggroep JJB de plek voor jou. Het liefst houden we onze opkomst buiten. Midden in het bos ga je bezig met pionieren, route-technieken, vuur maken, en diverse spellen. 

Door het seizoen heen houden we diverse weekendkampen, en nemen we deel aan de regionale Scoutingwedstrijden, waarin je als patrouille strijdt tegen andere scoutinggroepen uit de Regio rondom de IJssel met diverse Scoutingactiviteiten. Aan het eind van het seizoen hebben we ons hoogtepunt van het jaar, we gaan we een week lang kamperen op een labelterrein in Nederland, maar eens in de vier á vijf jaar houden we ons zomerkamp in Engeland, bij onze Engelse vriendengroep 4th Worcester Park Scout Group, op een half uur reisafstand van Londen.

Hoe ziet een Scouts opkomst er uit?

Een Scoutsopkomst begint altijd met een gezamenlijke opening, vervolgens ga je kennis maken met de leiding en de andere Scouts. We beginnen de opkomst meestal met een beginspel, en hebben daarna een opkomst in diverse thema’s. Na twee goed gevulde uren is het tijd om gezamenlijk af te sluiten, en ga je weer naar huis.

Waar en wanneer?

De Scouts hebben elke zaterdagmiddag een opkomst van 14.00 tot 16.15uur. Onze groep is gevestigd op de heuvel naast Victoria Boys, aan de Berghuizerweg 155. 

Interesse?

Stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.