Welpen

WelpenBrandweerWeekendkampWie zijn de welpen?

Ben jij tussen de 7 en 10 jaar oud en lijkt het je leuk om samen met andere kinderen op avontuur te gaan in de natuur? Dan is Scoutinggroep JJB de plek voor jou. Midden in het bos ga je bezig met sport, knutselen, puzzelen, een leuke speurtocht en allerlei andere bijzondere en unieke activiteiten. De leiding zorgt ervoor dat een opkomst niet alleen gezellig is, maar ook leerzaam. Zo hebben de welpen vorig jaar toegewerkt naar een EHBO-insinge. Naast de gewone opkomsten kan je ook mee gaan op kampen, een weekend of week vol met spannende activiteiten.

Hoe ziet een welpenopkomst er uit?

Een welpenopkomst begint altijd met een opening, vervolgens ga je kennis maken met de leiding en de andere kinderen. Tijdens het namenrondje zul je merken dat de leiding allemaal een bijzondere naam hebben. Deze zijn afkomstig uit het Jungle Book verhaal, een verhaal dat mooi aansluit bij het welpenthema. Daarna ga je bezig met een leuk programma. Meestal hanteren wij een thema, zoals ‘de olympische spelen’, ‘de slimste welp’, ‘een reis door de tijd’, en nog veel meer. Na twee goed gevulde uren is het tijd om af te sluiten, en ga je weer naar huis.

Waar en wanneer?

De welpen hebben elke zaterdagochtend een opkomst van 10 tot 12 uur. Onze groep is gevestigd op de heuvel naast Victoria Boys, aan de Berghuizerweg 155. Je bent van harte welkom om vrijblijvend een keertje mee te draaien. Check vooral ook de Facebook pagina, voor het geval dat de programmatijd of locatie afwijkt. Hopelijk zien we je snel verschijnen.

 

Hopelijk heeft u nu een beetje een beeld gekregen van de speltak Welpen. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u altijd mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen dan proberen om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Ook kunt u natuurlijk de leiding voor of na de opkomst aanspreken.